Checklist voor jouw eerste date

Een eerste date is niet niks! Of je nou al een tijdje als single aan het daten bent, of net (weer) nieuw op de markt: het blijft spannend! Wat zou het soms toch makkelijk zijn om in de toekomst te kunnen kijken… Helaas, dat kunnen wij niet voor je regelen! Wel kunnen wij jou helpen met een checklist voor een eerste date. Je zult helemaal ready to mingle zijn als je deze lijst als hulplijn gebruikt!

 

Outfit keuze

Trek voor jouw first date een outfit aan waar jij je fijn bij voelt en die bij jouw persoonlijkheid past. Het uiterlijk is een spiegel van het innerlijk!

 

Schoeisel

Kies schoeisel dat gepast is voor de date. Ga jij een stuk wandelen? Trek dan vooral comfortabele sneakers aan! Ga je samen dineren? Dan kan je best dat ene paar leuke hakken of nette schoenen uit de kast trekken. Zo kan je heel de avond alle aandacht bij de date houden, in plaats van bij jouw pijnlijke voeten.

 

Parfum

Evenals je outfit, kan parfum ook veel over iemand zeggen. Het is niet alleen een belangrijke aantrekkingskracht, maar ook nog eens iets wat vaak door jouw date wordt onthouden na afloop. Dus, spuit gerust een spraytje extra op van jouw lievelingsparfum!

 

Persoonlijke hygiëne

Een eerste date is erg belangrijk, een break it or make it gevalletje. Persoonlijke hygiëne, zoals een strak bijgewerkte baard en getrimde wenkbrauwharen, spelen hier een grote rol in. Ga gerust twee uur van tevoren voor de spiegel staan (jouw date hoeft natuurlijk niet te weten dat je er zo lang voor nodig had 😉), alles om er verzorgd uit te zien. Zeg nou zelf, je kunt het waarschijnlijk erg waarderen als je ziet dat iemand er tijd en moeite in heeft gestoken om er goed uit te zien voor jou, toch?!

 

De juiste mindset

Vraag jezelf af wat het doel is van de eerste date. Wil jij een band met iemand opbouwen, of heb jij andere intenties? Probeer jezelf eraan te herinneren dat het bij een eerste date gaat om een klik creëren, en niet om elkaar al gelijk volledig te leren kennen en te keuren. Begin zonder te veel verwachtingen aan jouw first date, stap er open in en geniet. Leer elkaar goed genoeg kennen voor een tweede date, daarna zien jullie wel weer verder. Houd het relaxed en simpel, als het echt een match is hebben jullie tijd genoeg om elkaar nog beter te leren kennen.

 

Gewoon genieten

Het klinkt zo simpel, maar… Dat is het eigenlijk ook! Eerste dates kunnen namelijk ook héél leuk en laagdrempelig zijn. Je leert nieuwe mensen kennen, je krijgt te maken met nieuwe visies en nieuwe meningen. Die date gaat toch echt gebeuren, dus dan kan je er maar beter van genieten, toch? Mocht het op romantisch gebied niks worden, is er altijd nog de kans dat jullie onwijs goede vrienden worden. Ons laatste advies aan jou is om vertrouwen in jezelf te hebben, zulke dingen straal je namelijk uit! Zet die eerste stap en ga op die date.

 

Heb jij nog meer tips nodig om zelfverzekerd naar jouw eerste date te gaan? Bekijk dan gerust onze blog met 10 tips voor een eerste date.