10 tips voor een geslaagde eerste date

Heb jij een eerste date op de planning staan, en zit je met de handen in het haar? Wij begrijpen natuurlijk dat een eerste date erg spannend is en dat je wellicht met vragen zit. Om jou goed op weg te helpen, hebben wij deze lijst met tips gemaakt!

Vraag jij je nu af waar je op moet letten met een eerste date, welke kleding je aan moet doen of hoe je je moet gedragen? Al deze vragen en meer zullen wij beantwoorden in dit artikel! Met deze 10 tips zul jij als single zeker een goede indruk achterlaten op jouw date!

 

1. Zorg voor een verzorgd uiterlijk

Voor de één misschien dagelijkse kost, maar voor de ander hoeft dit niet zo te zijn. Daarom willen wij je er graag nog op wijzen dat persoonlijke hygiëne bij sommige datende singles erg belangrijk kan zijn voor het ontstaan van een bepaalde aantrekkingskracht. Dus, werk je baard nog even bij, kam je haren door en zorg vooral dat je je goed voelt over jouw looks!

 

2. Vergeet het ‘fashionably late op een eerste date’

Was jij van plan om casually 30 minuten later te komen? Verplaats je dan eens in de schoenen van jouw date! Zou jij het leuk vinden als jouw date een halfuur later komt aanzetten? Afspraak is afspraak, het is het beste om je daaraan te houden!

 

3. Zorg voor een goede eerste indruk

Een mens heeft volgens onderzoek maar 39 milliseconden nodig om te bepalen of iemand er gezellig of onaardig uitziet. Wij zijn als mens ingesteld om snel over iemand te kunnen oordelen, zodat we kunnen beslissen om te vechten of te vluchten. Veelal dragen een positieve mindset, het op het gemak stellen van jouw date en oogcontact bij aan een goede eerste indruk.

 

4. Interview of date?

Waak ervoor dat jij van jullie first date geen interview maakt. Natuurlijk is het leuk om interesse te tonen, maar houd het wel gezellig. Onze tip is om open vragen te stellen, zo kunnen jullie zelf bepalen hoe het gesprek verdergaat.

 

5. Denk na over jouw kledingkeuze

Kleding zegt meer over jou dan je denkt. Waar door de één een diep decolleté als sexy wordt gezien, kan dit voor de ander juist als iets negatiefs worden gezien. Bij mannen doet een smart casual outfit het vaak erg goed, maar maak het niet te zakelijk. Opgerolde mouwtjes en hippe sneakers zijn helemaal van nu!

Uiteindelijk is het natuurlijk het belangrijkst dat jij kleding draagt waar je je echt fijn bij voelt. Jij zult waarschijnlijk meer plezier beleven tijdens de date als je niet heel de tijd aan het nadenken bent over hoe ongemakkelijk je je voelt in jouw outfit.

 

6. Verbale en non-verbale communicatie

Natuurlijk is wat uit jouw mond komt erg belangrijk, maar onbewust let de mens meer op de non-verbale communicatie. Jouw lichaamstaal neemt tot wel 75% van de aandacht op tijdens een eerste date. Dat is niet niks dus! Jouw bewegingen zijn een spiegel van jouw persoonlijkheid. Denk dus goed na over wat jij wilt uitstralen naar jouw date toe.

 

7. Vermijd ongemakkelijke onderwerpen

Ook wij zijn bekend met de struggles van een eerste date, zoals de ongemakkelijke stiltes. Wij begrijpen dat je soms bijna echt geen andere uitweg meer kunt vinden, maar geloof ons, het is echt beter als je niet over jouw vervelende ex begint! Het is tevens gebleken dat het als onaantrekkelijk wordt gezien als je gelijk over seks begint. Bewaar dit voor de volgende dates, of voor tussen de lakens!

 

8. Bespreek zo min mogelijk controversiële onderwerpen

Uit onderzoek is gebleken dat stellen die controversiële onderwerpen bespreken tijdens een eerste date, minder vaak een tweede afspraak maken dan datende singles die het over leukere onderwerpen hebben. Bespreek dus vooral jouw droomvakantie en wat je van plan bent te doen aankomend weekend, en laat de onderwerpen waar jullie meningsverschil over kunnen krijgen nog even achterwegen.

 

9. Drink niet te veel alcohol

Het is algemeen bekend dat alcohol niet goed voor je gezondheid is, maar dat het ook niet verstandig is bij een eerste date, willen wij graag nog even benadrukken. Waar de één alleen maar liefdevoller en emotioneler wordt van een paar glazen alcohol, wordt de ander er misschien wel te loslippig van. Uiteraard weet jij het beste of jij jezelf niet te veel blootgeeft na wat slokken, dus bepaal voor jezelf waar jij de limiet stelt.

 

10. Gebruik de uit-knop van je telefoon

(Bijna) niks is storender dan een telefoon die de hele avond ligt te rinkelen. Zeker wanneer jouw date er telkens naar blijft omkijken! Jij wilt natuurlijk dat jouw date alle aandacht heeft voor jou, dus dan kun je je vast goed voorstellen dat dit ook zo is voor jouw date. Gebruik eens de uit-knop van je telefoon (Google even een tutorial 😉), dit zal voor allebei voor een gezelligere date zorgen!

Oh, en als je telefoon uitzetten te heftig is, zet ‘m dan op z’n minst op stil. Jullie zijn er om elkaar beter te leren kennen, niet om te appen met jullie vrienden of ouders!

 

You got this!

Met deze 10 tips hopen wij jou een beetje te helpen met de voorbereidingen voor jouw date! Een beetje gezonde spanning hoort erbij, en hoogstwaarschijnlijk heeft jouw date hier ook last van! Niks om je zorgen over te maken dus. Stap er zonder te hoge verwachtingen in en laat alles op je afkomen. Geniet bovenal van de gezellige date!

 

Heb je nu nog geen date op de planning, maar zou je het wel leuk vinden om nieuwe mensen te ontmoeten?
Kijk dan in onze agenda en kom binnenkort naar één van onze activiteiten.

 

Wij wensen jou veel plezier en geluk!