Welke parfum is geschikt voor tijdens een eerste date?

Heb jij binnenkort een date op de planning staan, en wil jij er zeker van zijn dat jouw date jou zal herinneren? Een goede manier om daarvoor te zorgen is door het dragen van een lekkere parfum! Een geurtje kiezen die bij jou past is vaak al niet makkelijk, laat staan het kiezen van een geurtje dat een potentiële lover kan waarderen. Hoe kies je dan toch het juiste luchtje uit? In deze blog beantwoorden wij deze vragen en meer.

 

Welke parfums kun je beter niet dragen?

Over het algemeen storen mensen zich erg aan te overheersende parfums. Uiteraard wil je wel dat jouw luchtje geroken wordt door jouw date, dus kies geen parfum die te licht is. Ga voor een subtiel luchtje, die wel een paar uur blijft hangen. Het beste kan je dit thuis even testen. Spuit elke dag een ander luchtje uit jouw collectie op, en kijk welke jij het meest geschikt vindt.

 

Welke parfum past bij jouw huid?

Heb jij wel eens een parfum gekocht op aanraden van een vriend of vriendin, maar valt deze bij jou vies tegen? Don’t worry; je reukvermogen is niet op magische wijze aangetast. Parfums ruiken namelijk anders op verschillende huidtypes. De pH-waardes van jouw huid kunnen verschillen van die van jouw vriend of vriendin bij wie het luchtje wèl lekker ruikt. Dit zorgt ervoor dat de geur heel anders kan ruiken wanneer jij deze draagt.

 

Bij een normale huid zal een parfum over het algemeen hetzelfde ruiken, maar onthoudt dat de pH-waarde van je huid maandelijks anders kan zijn. Hierdoor kan één geurtje elke maand net iets anders ruiken. Bij een vette huid wordt de geur versterkt. Citrusgeuren pakken het beste uit op een vette huid. Een droge huid heeft juist erg sterke geuren nodig om te parfum goed tot zijn recht te laten komen, denk dan eens na over houtige en kruidige geuren.

 

Een geur om te herinneren

Als jij er zeker van wilt zijn dat je niet zomaar wordt vergeten na je date, is het een goed idee om een parfum te dragen die niet veel mensen dragen. Wanneer jouw date deze parfum ruikt na jullie date, is de kans groot dat deze geur hem doet denken aan jou! Zo is de kans dat je wordt vergeten erg klein.

 

Persoonlijke voorkeur

Uiteraard is het belangrijkste dat jij zelf vindt dat je lekker ruikt. Een zelfverzekerde uitstraling doet veel meer dan een lekker luchtje. Daarbij is het lekker vinden ruiken van een parfum een erg persoonlijk iets, rekening houden met een ander is dus erg lastig. Dus, draag dat dure luchtje dat je alleen voor speciale gelegenheden hebt gekocht, en geniet van jouw date!