Weetjes over daten…

Jij gaat op date… Spannend! Maar ook heel leuk! Een paar weetjes over daten kunnen dan natuurlijk niet ontbreken… De wetenschap bestudeert heel veel, zelfs hoe wij daten.

Uit deze onderzoeken zijn verschillende feiten en weetjes gekomen. Lees ze door en verbaas jezelf over deze grappige feitjes en misschien kun je ze gebruiken tijdens jouw date!

 

  • Mannen hebben slechts twee dates nodig

Zo snel? Mannen weten meestal na twee dates of er potentie in zit. Terwijl bij vrouwen er 10 tot 14 dates nodig zijn om te weten of ze met hem de klik verder willen uitzoeken of niet. Wat een verschil he? Nou vrouwen… jullie weten wat jullie te doen staat! Maak een goede eerste en tweede indruk op de dates.

 

  • Je wordt zelfverzekerder van veel daten

Hoe meer je date, hoe zelfverzekerder je wordt. Dit geldt zowel voor mannen als vrouwen. Ben jij single en ben je bang om op mensen af te stappen omdat je denkt dat je afgewezen wordt? Ga veel daten! Durf de stap te zetten, je hebt niets te verliezen. Uiteindelijk gaat het afstappen op mensen veel makkelijker en word je er zelfverzekerder door! Zelfverzekerd zijn is een goede eigenschap, proberen dus!

  • 7000 vs. 2000

Pas op! Schrik niet! Vrouwen praten gemiddeld 7000 woorden per dag. Say what??? Mannen praten gemiddeld maar 2000 woorden per dag. Geen zorgen heren, een goede luisterpartner vinden de dames ook heel fijn. Als jij, als man, goed luistert naar de vrouw wordt dat erg gewaardeerd. Vrouwen willen graag hun verhaal kwijt maar verwachten af en toe ook een eigen mening van de man. Zoek dus goed de balans! Lukt dit jou? Dan sta je zeker met 10-0 voor!

 

  • Vandaag is rood…

Uit onderzoeken is gebleken dat mannen een zwak hebben voor de kleur rood. Kom op vrouwen, trek de volgende keer als je op date gaat een rood kledingstuk aan. Misschien maak je wel meer indruk? Rode lippenstift is ook goed hoor! Geen zorgen voor de dames die geen rood willen dragen… Als jij jezelf bent, maak jij sowieso al een goede indruk! Het gaat immers om innerlijk, toch?

  • Call Me Maybe!

Je hebt een leuke eerste date gehad. Fantastisch! Maar wanneer kun je nou het beste bellen na een eerste date? De meningen van deskundige verschillen enorm, maar ze beschouwen 2 à 4 dagen als het ideale moment. Let op! Wacht niet langer dan 4 à 5 dagen… Ook te vroeg bellen is een minder goed plan, dit kan misschien overkomen als een wanhopige zet. Hou je enthousiasme dus nog heel even in toom.

 

  • Kin omhoog, borst vooruit

Verschillende studies tonen aan dat de manier waarop een man staat erg belangrijk is. De houding van een man is van groot belang bij het maken van de eerste indruk van de vrouw. Nou heren, zoals ze altijd zeggen: kin omhoog, borst vooruit en schouders naar achteren. Zorg ervoor dat jij zelfverzekerd overkomt, dit doe je grotendeels door je houding. Lichaamstaal is mega belangrijk tijdens het daten, het geeft een extra dimensie aan verbale (woordelijke) communicatie. Met non-verbale communicatie laat je zien wat je nou écht bedoeld. Probeer het is, heren!