fbpx

Tips voor een zomerse date

De temperatuur stijgt en de zon laat zich weer wat vaker zien. De donkere regenwolken worden ingeruild voor een zonnige blauwe lucht. Het is weer zomer! Dat betekent dat de dagen langer worden en je ’s avonds langer buiten kunt genieten van de mooie dagen. Een ware verademing voor iedereen, zeker na alle strenge maatregelen en lockdowns overal. We zijn weer toe aan leuke activiteiten met vrienden of met jouw lover! In deze blog zetten wij een aantal simpele, maar leuke activiteiten voor jou en jouw vrienden of date op een rijtje.

 

Neem eens een SUP les

Het is helemaal van nu: suppen! Suppen staat voor ‘stand up paddle’. Je zou het kunnen omschrijven als een soort surfen, alleen ben je nu niet afhankelijk van de golven. Je beweegt jezelf namelijk voort door te paddelen met een lange paddle. Suppen kan bijna op elk watertje in de buurt, zoals meren, grachten, sloten of zwemvijvers. Wanneer je wat verkoeling zoekt, kun je uiteraard gewoon een duik nemen. Heerlijk toch?! Ons kan je deze zomer zeker op de plank vinden.

 

Ga samen kanoën

Er gaat maar weinig boven een gezellige kanovaart. Huur een kano of schaf er zelf eentje aan en gaan met die banaan! Kanoën is niet alleen gezellig, maar ook nog eens praktisch; je kunt bijvoorbeeld een picknickmand meenemen met allermaal lekkere hapjes en drankjes, die jullie samen kunnen opeten bij bijvoorbeeld de ondergaande zon. Kanoën is ook de ideale oplossing voor iedereen die zichzelf nog niet zo snel op een SUP ziet staan, maar wel graag het water opzoekt.

 

Organiseer een gezellige BBQ

Er gaat weinig boven een zomerse barbecue met gezellige mensen om je heen. Zo’n BBQ-avond kan ook de perfecte gelegenheid zijn om jouw date uit te nodigen, zeker wanneer je het te spannend vindt om samen af te spreken. Zo weet je zeker dat er genoeg entertainment gaat zijn, mocht het gesprek stilvallen tussen jullie. Dus hup, scoor een aantal lekkere spiesjes en vraag aan je vrienden wie er een barbecue heeft staan, have fun! Oh, en vergeet ook de muziek niet.

 

Organiseer een spelletjesmiddag

Je bent nooit te oud voor spelletjes! Een spelletjesmiddag is een simpele, gezellige activiteit, die ook nog eens low-budget kan zijn. Je hebt er niet veel voor nodig: een open veld, een set pylonen of vlaggetjes en een aantal ballen van de sporten naar keuze. Jullie kunnen eventueel nog een veldje opzoeken waar al voetbaldoelen en volleybalnetten staan. Voor de echte sportievelingen onder ons is het ook leuk om een heuse competitie op te zetten. Verdeel dan de vriendengroep in teams. Spreek met z’n allen af wie welke snacks en drankjes meeneemt en jullie zijn helemaal ready voor een leuke middag!

 

Stippel een hap&stap-route uit

Happen en stappen is een echte trend geworden tijdens de pandemie. Kies een leuke stad uit met gezellige straatjes en hofjes, scroll door de Instagram-locatie of Google voor wat restaurant-inspiratie en stippel een leuke route uit langs al deze hotspots. Zo kun je overal wat hapjes meepakken, veel van de stad zien en zijn jullie ook nog eens actief bezig! Met zo’n zes stops en een route van 4 tot 5km zullen jullie een leuke middag beleven!

 

Geen zin om het te organiseren, maar wel zin in gezelligheid?

Zoals je ziet is het helemaal niet moeilijk om leuke herinneringen te maken in de zomer. Tevens kan dit ook nog eens helemaal budgetproof! Al deze activiteiten en meer hebben wij op onze agenda staan voor deze zomer. De perfecte gelegenheid om andere alleenstaanden te ontmoeten, toch?! Kijk snel in onze agenda en meld je aan voor onze events! Zien we jou daar?!