Online daten VS Real life daten

Online daten is tegenwoordig erg populair, lexa, parship, tinder etc.! Met online daten was het nog nooit zo eenvoudig om mensen zo makkelijk met elkaar in contact te brengen. Net als elke andere online game of app, heeft online daten zijn voor -en nadelen. Lees erover in onze nieuwste blog!

 

 

Online daten: de voordelen van online daten! 

 

1. Ongelooflijk gemakkelijk en veilig achter je telefoon of computerscherm. 

Communiceren met je date via je telefoon of computer is heel eenvoudig omdat je iemand op een laagdrempelige manier leert kennen. Je zit in je veilige omgeving, bij lastige mensen kun je ze meteen verwijderen en je leven blijft privé totdat je er zelf iets over zegt. 

  

2. Je ontmoet meerdere mensen tegelijk wanneer je een online datingsite bezoekt. 

Je hoeft je niet te beperken tot slechts één persoon, maar je kunt gemakkelijk veel mensen tegelijk leren kennen. Dit vergroot je keuze en stelt je in staat om sneller en efficiënter te kiezen wie een potentiële liefde voor jou zou kunnen zijn! 

 

 3. Je bent minder nerveus als je elkaar voor het eerst ontmoet. 

Omdat je waarschijnlijk veel meer hebt gepraat tot de eerste date, zullen je zenuwen minder erg zijn dan wanneer je iemand voor de eerste keer zou ontmoeten zonder enig voorafgaand contact. Je weet beter wie je zult ontmoeten na wat contact, bovendien heb je wat foto’s en video’s gedeeld en dat verlicht de stress. 

 

4. Je leert beter flirten dankzij veel online daten.

Doordat je kunt wisselen tussen contacten, leer je op verschillende manieren flirten met verschillende mannen of vrouwen. Iedereen is anders en reageert anders op flirtsignalen. Omdat je veel mensen kunt ontmoeten, kun je je eigen flirtstijl ontwikkelen en eenvoudig testen welke flirt manier werkt en welke niet. Het zal je online datingvaardigheden verbeteren! 

 

 

De nadelen van online daten… 

Natuurlijk heeft elk voordeel ook weer nadelen. Niet alles gaat volgens plan en anderen hebben het gelukkig al voor jou ontdekt. 

1. Catfishen, iemand doet zich voor als iemand anders.

Misschien wel het grootste nadeel van online daten is de catfish. Hij of zij is iemand die zich anders voordoet dan hij werkelijk is. Van supermodel tot superster, je ziet van alles. Mensen worden echter sneller verliefd op dit soort types dan je denkt. Helaas verliezen veel mensen door dit soort oplichterijen elk jaar veel geld. Let dus goed op!

  

2. Online daten kan verslavend zijn.  

Ooh nog een match, nog een match! Het gevaar van veel online daten is de spanning die je kunt krijgen als er matches zijn. Hoe meer je eraan gewend raakt, hoe meer matches er komen, hoe verslavender het wordt. Zorg ervoor dat je de juiste intenties behoudt als het gaat om online daten. Als het alleen om aandacht is, zijn er genoeg andere sites online die je die aandacht kunnen geven zonder spelletjes te spelen met gevoelens van met mannen of vrouwen die wel op zoek zijn naar een serieuze relatie.  

 

3. De online keuze is enorm.  

En dat is ook een nadeel. Uit onderzoek blijkt dat iemand met te veel opties geen keuze kan maken. Hoe meer keuzes je hebt, hoe lastiger het wordt. Je hersenen kunnen maar een handvol processen tegelijk aan, hoe meer opties je hebt, hoe selectiever en kritischer je wordt. Door dit aanbod is de kans kleiner dat je de goede keuze maakt. 

  

4. Stiekeme online dates en gesprekken. 

Wanneer je net die leuke match gevonden hebt en de eerste date is geweest, kom je erachter dat hij met nog meer matches praat en ook afspreekt. Jij bent dus nummer … op zijn of haar lijstje. Jammer! Een nadeel van online daten is dat je dus nooit weet op welke plek jij staat voor diegene en of diegene nog meer gesprekken voert of dates heeft. Of misschien heeft jouw date wel een partner thuis zitten… Iets om goed over na te denken als je met iemand op date gaat. 

 

 

 

Real life daten: de voordelen van in real life daten!

 

1. In het echt zien, horen, voelen, ruiken. 

Leuk al die mooie plaatjes online, maar je weet nooit of ze kloppen. Als je in het echt gaat daten zie je gelijk alles van die persoon. ‘What you see is what you get’ zogezegd. Je hebt geen vooroordelen en je kunt dus helemaal blanco je date in gaan! Ook hoor je gelijk iemand zijn of haar stem. Een stem is een puntje die mensen aantrekkelijk kunnen vinden of het kan juist een afknapper zijn. De geur van iemand kan ook erg bepalend zijn in je keuze. Je moet natuurlijk de geur van je date wel aantrekkelijk vinden. Aanraken, voelen, aaien, kriebelen.. In het echt kun je je date gelijk even aanraken en voelen. Dat hoeft natuurlijk niet, maar het is wel makkelijker dan via een schermpje!  

 

2. Aantrekkingskracht voelen. 

Klik! Daar is ‘ie. De klik. Je kunt gelijk aanvoelen of er een klik is of niet. Natuurlijk kan dat ook via een schermpje, maar als je elkaar in het echt ziet, is het plaatje helemaal compleet. Daarnaast zie je ook gelijk of je iemand knap vindt. Vind je dat niet? Helaas… Maar zijn of haar innerlijk kun je wel mooi vinden! Een persoon kan daardoor echt aantrekkelijk worden. Je kunt ook gelijk even aftasten of er een spanning is. Voel je een aantrekkingskracht?  

 

 3. Een leuke activiteit doen of plek bezoeken. 

Hoppakee, spullen pakken en naar de dierentuin! Als je echt op date gaat, kun je veel meer leuke activiteiten doen of mooie plekken bezoeken. Misschien ontmoet je wel de man van je leven tijdens een activiteit die jij doet of op een plek waar jij bent. Een wat minder ongemakkelijke en luchtigere date krijg je als je iets leuks onderneemt.  

 

 4. Gedrag naar omstanders.

Ga je ergens wat drinken of eten? Dan kun je gelijk kijken hoe je date is tegen de ober. Een stukje normen en waarden, waaraan je kunt zien of diegene wel of niet past bij jou. Maar ook: hoe is hij tegen jou in het openbaar? En tegen mensen om zich heen? Houdt hij de deur voor je open en is hij dus een gentlemen of gebeurt dat niet? 

 

 

De nadelen van in real life daten… 

 

1. Spanning 

Oooooh wat spannend! Een vreemde ontmoeten en daar heel de middag/avond aan vast zitten, help! Wat trek ik aan? Moet ik een beetje sexy of bedekt? Hip of chique? Er komt natuurlijk veel meer spanning bij kijken als je iemand voor het eerst in het echt gaat ontmoeten. Online daten is dan een stuk minder stressvol. 

 

2, Ongemakkelijkheid 

Het gesprek valt stil.. Wat nu? Je hebt heel de avond lopen kletsen en opeens is het gespreksstof op, en dan wordt het ongemakkelijk… Jullie zitten elkaar een beetje aan te staren en de omgeving te bekijken. Via een dating app heb je vaak meer gespreksstof of loopt het gesprek vloeiender omdat je kunt reageren wanneer je wilt.   

 

 3. Minder veilig 

Je weet het maar nooit… Er zijn zat enge mensen in de wereld, hoorde ik altijd van mijn moeder. Ja je spreekt af met een wildvreemde… Wat kun je verwachten? Is het wel veilig? Het brengt natuurlijk wel risico’s met zich mee als jij je open durft te stellen aan iemand die je niet kent. Je weet nooit zeker of hij of zij daar zit met de juiste intenties. Gelukkig heb je tegenwoordig een codewoord als je je onveilig voelt in een situatie of je lastiggevallen wordt. Je zegt dan ‘Angela’ tegen de barman en hij zal je in bescherming nemen. Je kunt natuurlijk ook uitleggen dat je je niet prettig of zelfs onveilig voelt, in plaats van een codewoord te gebruiken.  

 

4. Blunders 

Weet je nog toen…? Blunders… Wat zijn ze erg he?! Het overkomt je gewoon af en toe, en wat rot als dat net bij jou of jouw date gebeurt. Een glas om laten vallen, iets tussen je tanden, noem het maar op. Online is dat toch een stukje minder. Je bent dan meer gereserveerd en bewust van wat je aan het doen bent. Gelukkig zijn blunders ook wel heel grappig, en hoeft er niet altijd een ongemakkelijk moment van worden gemaakt. Als jouw date kan lachen om je blunders en je daardoor nog aantrekkelijker vindt, heb je zeker de juiste! 

 

 

 

Wil jij liever in real life daten? Bezoek dan snel onze website en kom meer te weten over de activiteiten die wij organiseren!

 

Bronnen:

Ga je online daten? Zes dingen waar je op moet letten

Online daten is net ‘echt’ daten

Verschillen tussen traditioneel en online daten