Mingle the Single is Hoeksche Ondernemersheld

Mingle the Single ontstond met een prachtig idee van kinderopvang directrice Stefanie Verrijp van Kivido. Geïnspireerd tijdens een netwerkbijeenkomst waar in geuren en kleuren werd gesproken over speeddaten, wilde zij een avond laten organiseren speciaal voor haar alleenstaande ouders. Daarachter schuilde een prachtige gedachte, namelijk gelukkige ouders (in de liefde), maken gelukkige kinderen.

Aangezien er ervaring genoeg aanwezig was in de (zakelijke) evenementen organisatie, zou het plan voor zo’n avond al snel handen en voeten krijgen. En ja, de Kividate night, met evenementnaam ‘Mingle the Single featuring Kivido’ werd een feit op 30 januari 2020. Na dit daverende succes stond het vervolg, maar nu voor alleenstaande opa en oma’s al op de planning, ware het niet dat Corona zijn intrede deed. Natascha, die haar geld verdiende in de (zakelijke) evenementenbranche, zou op zoek moeten gaan naar een alternatieve broodwinning:

“Als eventmanager zag ik dat het ene na het andere evenement werd gecancelled. We zaten met onze handen in het haar.” zegt Natascha. We kregen van singles berichten dat ze de hele lockdown best pittig vonden, geen sport, geen sociale contacten op de werkvloer, één keer per week naar de supermarkt. Hier móesten we iets mee doen en dat bracht ons op het idee om ontmoetingen tóch mogelijk te maken, maar dan online!”

Het gedachten goed van Mingle the Single was juist om singles op een laagdrempelige manier persoonlijk te ontmoeten. Met het idee dat de normale tijden weer snel zouden terugkeren, om iets te kunnen betekenen voor mensen in de lockdown én omdat het gewoon zo ontzettend leuk was om ermee bezig te blijven, werd de Virtuele Kroeg geopend: Een avondje 1-op-1 gesprekjes voeren in digitale kamers met singles van je eigen leeftijd vanachter je laptop, omlijst door een gezellige host die ervoor zorgt dat met een warm welkom het ijs al snel wordt gebroken. Door het aanstekelijke enthousiasme en de energie lukte het om zelfs de ouderwets denkende Hoeksche Waarder achter het beeldscherm te krijgen. De Virtuele Kroeg avonden werden voor jong en oud georganiseerd, 25 tot en met 75, iedereen was welkom en werd enthousiast, er is zelfs een liefdesrelatie uit ontstaan. Naast de Virtuele Kroeg, was er ook de Online Masterclass: Een date met jezelf, waarbij een ervaringsdeskundige je meeneemt in de wereld van liefde voor jezelf. Met de gedachte dat als je jezelf liefhebt, je ook beter de liefde kunt vinden. En zijn er meerdere Digitale Escaperooms geweest, waarbij de singles in teamverband moesten proberen hun digitale kamer te verlaten.

Zodra er weer iets meer vrijheid ontstond, kon er weer van tactiek veranderd worden. Een activiteit op 1,5 meter in de buitenlucht kon gerealiseerd worden. En dat was misschien ook wel fijner, dan hoefden de singles elkaar niet constant aan te kijken op zoek naar woorden. Dus werden de eerste vrijgezellen op een solex door de Hoeksche Waard gejaagd en stond de organisatie klaar met versnaperingen en probeerden de wat schuchtere vrijgezellen een duwtje in de juiste richting te geven. Een kanotocht in het prachtige Mookhoek stond vervolgens op de agenda, al dan niet met BBQ. De warmte van Mingle the Single werd al gauw verspreid over het hele eiland en blijft groeien. Sinds 1 oktober j.l. is 1-pitter Natascha de Ruiter dan ook een duo geworden met de officiële aanstelling van Laura van Veenendaal als mede-eigenaar.

Lockdown, 1,5 meter afstand, geen beperkingen? Deze dames zullen nooit stilzitten. Nu bijna alles weer mogelijk is, is de activiteitenkalender goed gevuld en kunnen alleenstaanden hun hart ophalen op bijvoorbeeld de bowlingbaan, een zeilschip, tijdens een stadswandeling, golfclinic of een real live speeddate avond. Plannen voor een groter evenement zijn tevens in de maak.

In oktober 2021 zijn wij verkozen tot Hoeksche Ondernemers Held!

Met de publieksstemmen zijn we geëindigd op de 2de plek! Hartelijk dank wanneer je op ons gestemd hebt. Met de zwaarder wegende jury stemmen zouden we dus zomaar op nummer 1 terecht kunnen komen. Op 8 december horen we of we ook Ondernemers Held van het jaar zijn geworden.