Hoe is het nu met….     

Iedereen smult natuurlijk van ‘succesverhalen’ oftewel, het ontstaan van een (liefdes)relatie bij Mingle the Single. Het is vaak ook de eerste vraag die we krijgen wanneer we over Mingle the Single vertellen.Na één van onze activiteiten in de zomer van 2021 is er liefde ontstaan tussen Ans (73) en Theo (75). En dat terwijl Ans eigenlijk totaal niet ‘opzoek’ was, maar vooral meeging voor de gezelligheid en het ontmoeten van nieuwe mensen.

​​Wij zijn met Ans in gesprek gegaan om te kijken hoe het nu met hen is en hoe hun verhaal een succes werd. Inmiddels zijn ze alweer half jaar een stel. Lees snel verder….

Hoe ben je bij Mingle the Single terecht gekomen?

Goede vraag, ik weet het eigenlijk niet helemaal zeker, maar volgens mij heb ik het in het Kompas gelezen. In maart 2019 ben ik weduwe geworden. Ik houd van activiteiten, maar in je eentje is dat natuurlijk lastig. Toen zag ik de activiteiten van Mingle the Single en werd ik gelijk enthousiast. Leuke mensen ontmoeten bij leuke activiteiten (zie hier de activiteiten die nu op de planning staan!). Ik zag Mingle the Single niet als datingbureau, meer als een organisatie die leuke activiteiten organiseert voor alleenstaanden. Als Mingle the Single echt een datingbureau was, dan had ik mij niet ingeschreven voor de activiteiten. Ik wilde niet daten, alleen leuke dingen doen met andere alleenstaanden.

 

Wat is de reden dat je je heb aangemeld bij het dagje zeilen?

De reden dat ik mij direct inschreef voor de zeiltocht was ook, omdat het bij jullie echt gaat om leuke dingen met andere alleenstaanden te doen. Ik heb er niet bij nagedacht maar gewoon gelijk ingeschreven.

Ik ben een mens van activiteiten en een mensenmens. Ik houd van praten en mensen ontmoeten. Ik heb 2 superkinderen en ik doe daar van alles mee. Maar ik wilde mijn kinderen niet te veel belasten. Ik zocht activiteiten met andere alleenstaanden. Toen zag ik die zeiltocht en toen dacht ik, ik ga gewoon mee. Het sprak me aan, omdat ik het nog nooit had gedaan.

Achteraf als ik terugkijk is een boot de ideale ontmoetingsplek. Een boot is klein, je komt elkaar continu tegen. Op een boot heb je sneller contact met andere singles en je kan niet van de boot af. Tijdens deze activiteit was het ook super weer, dus dat was zeker een pluspunt.

Vond je het spannend om naar een activiteit te gaan?

Nee totaal niet! Ik ben iemand die ervan houdt om erop uit te gaan, ik ga er bijna huppelend heen. Ik ga een dagje weg en ontmoet nieuwe mensen. Ik ging er niet met de instelling heen dat ik een partner ging ontmoeten. Ik ben 52 jaar met mijn man geweest, ik moet er niet aan denken om te gaan daten. Daarom vind ik Mingle the Single zo leuk, omdat het ook gaat om nieuwe mensen ontmoeten. Het had ook zeker gekund dat ik een leuke vriendin had ontmoet.

 

Hoe hebben jullie elkaar gevonden?

Dit is best een bijzonder verhaal, maar hier komt het. Ik kwam aan boord van het zeilschip en ik hoorde mensen de hele tijd mijn naam noemen. Ik zag mensen die ik kende uit de Hoeksche Waard van vorige activiteiten. Ik was aan het praten met iemand die ik kende van een vorige activiteit en die vroeg ineens: jij komt toch ook oorspronkelijk uit Rotterdam? Ja, uit Rotterdam-West antwoordde ik. En toen hoorde ik een man achter mij zeggen, ja ik ook! Uiteindelijk bleek dat Theo te zijn.

Door het gesprek met die andere vrouw, stond hij ineens rechts van mij. Ik had hem nog helemaal niet gezien. In plaats van dat ik met die vrouw verder praatte, werd het een gesprek tussen Theo en mij.

We komen allebei uit Rotterdam West en ik had mijn straatnaam, waar ik ben opgegroeid, nog niet gezegd of hij zei ineens dezelfde straat. Het was heel raar want je zou denken dat je iedereen kent uit je straat, maar dat was dus niet zo. We hadden heel veel gemeen en hadden heel veel om over te praten.

 

“Het lijkt wel of het zo moest zijn.”

 

Ik ben een prater, maar hij praatte nu meer tegen mij dan andersom! Heel bijzonder. Op een bepaald moment merkten we dat we alleen maar met elkaar stonden. Hij zei toen: “Ik vind het zo leuk om over vroeger te praten” en hij vroeg gelijk mijn nummer en ik zei zonder erbij na te denken “ja”. De foto hierboven is precies op dat moment gemaakt en heeft voor ons een bijzondere waarde. Dat is nu ook mijn screensaverfoto op mijn telefoon. We hebben toen telefoonnummers uitgewisseld en heb ik hem de hele boottocht niet meer gesproken. Aan het eind werd er nog een groepsfoto gemaakt en ineens stond hij weer naast me. Hij zei “ja, ik wil natuurlijk wel naast je staan op de groepsfoto”.

We gingen daarna nog eten in het Schippershuis, maar hij had zich daar niet voor opgegeven. We hebben gedag gezegd en hij is toen naar huis gegaan. Om half 9 ’s avonds kreeg ik gelijk een appje van hem, toen dacht ik, hij laat er geen gras over groeien. En zo begon het!

Wat dacht je toen je zijn appje ontving ‘s avonds?

Hij zei overdag, ik zou het leuk vinden om hier verder over te praten, en toen dacht ik, ja dat vind ik ook leuk. Pas na mijn eerste reactie op zijn appje bedacht ik, het is eigenlijk ook wel vertrouwd om mijn nummer te geven omdat ik hem via Mingle the Single heb ontmoet. Het is niet zomaar op straat gebeurd.

Toen hij voor de eerste keer langskwam, was ik wel een beetje zenuwachtig. Ik had ook zomaar mijn adres gegeven. We hebben toen gewandeld, op een terras gegeten en écht plezier gehad. Hij wilde daarna naar zijn auto gaan, maar ik stelde voor om nog een bakje koffie bij mij thuis te drinken als afsluiter. Toen hij weg was toen dacht ik, ooh dit vind ik héél leuk.

Na de eerste ontmoeting hadden we app contact en snel daarna weer afgesproken. We spraken zeker wekelijks af en kwamen ook vaak bij elkaar thuis. De vonk is dan ook erg snel overgeslagen. Nu spreken we eigenlijk elke week wel een paar keer af.

 

Wonen jullie al samen?

Nee dat is nog best lastig, we latten wel. We zouden het heel graag willen, maar weten nog niet hoe we dat moeten uitvoeren. Zelf woon ik in Oud-Beijerland en ik wil hier echt niet weg, ook allebei mijn kinderen wonen namelijk in Oud-Beijerland.

Ook zijn we allebei sportief, dus we hebben allebei verenigingen waar we naartoe gaan. Ik heb dat hier in Oud-Beijerland en hij heeft dat in Hendrik Ido Ambacht. Je heb allebei je eigen leven opgebouwd. Het is lastig om je activiteiten die je altijd met dezelfde mensen doet, los te laten. We hebben hier ons bij neergelegd en voor ons is het op dit moment prima.

We zijn nu net 4 weken samen op vakantie geweest naar Portugal. Dit had ik al geboekt. Toen Theo in beeld kwam, heb ik maar meteen verteld dat ik wel heel de maand januari weg zou zijn. Dit vonden we allebei eigenlijk zo jammer, dat ik hem al vrij snel heb voorgesteld een weekje langs te komen. Daarop reageerde hij of hij niet gewoon 4 weken mee mocht. Nou, dat zou natuurlijk direct de relatietest zijn. En we hebben het super leuk gehad. Ik kom er zelf al jaren dus ik ken heel veel mensen. Voor Theo was het niet echt wennen, hij praatte heel snel met iedereen en voelde zich gelijk thuis.

 

“Het voelt als een match made in heaven! We genieten van het leven!”

 

Wat vinden je kinderen ervan?

Ik heb een dochter en een zoon. Mijn dochter zag het gelijk aan me dat ik het leuk vond. Ze zag het helemaal gebeuren en gunde mij het heel erg. Ik heb Theo binnen 3 weken al voorgesteld aan de kinderen. We gingen uit eten. Het klikte meteen. Mijn dochter heeft het direct omarmd, mijn zoon ook, maar die heeft me wel wat vragen gesteld en maakte zich een beetje zorgen om mij. Dat vond ik ontroerend. Nu gaat het helemaal goed en is het gezellig als we met z’n allen zijn.

Als ik ga bridgen en ik binnenkom dan gaat iedereen altijd lachen, omdat ik met een smile van oor tot oor binnenkom. Ik loop helemaal te glunderen.

 

Wat zijn jullie toekomstplannen?

We hebben voor de komende weken en maanden leuke tripjes gepland, we gaan naar Port Zélande met de familie, weekendje Fletcher, in de zomer naar Texel en volgend jaar weer naar Portugal. We hebben zoveel leuke plannen! Op deze tripjes gaan we lekker wandelen en fietsen.

Ga ervoor! Je hebt niets te verliezen, alleen de liefde!

Toen we de telefoon met Ans neerlegden, voelden we ons hier op kantoor eigenlijk allemaal heel vrolijk, jullie ook? Ans had niet de intentie om een nieuwe partner te vinden via Mingle the Single, maar wilde gewoon leuke dingen doen en nieuwe mensen ontmoeten. Zo zie je maar, dat een dagje weg zomaar een onverwachte wending kan krijgen. Wil jij ook nieuwe mensen leren kennen door middel van leuke activiteiten? Bekijk dan snel onze agenda en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Vind jij het ook zelf leuk om een activiteit te initiëren? Word dan lid van onze community!