De voordelen van single zijn

Veel mensen zien single zijn als iets slechts, saais en ongelukkigs. Daarentegen kan het juist ook voordelen geven. Een tijdje single zijn kan ook zeker leerzaam zijn. Met dit in je achterhoofd geven wij je in deze blog verschillende redenen waarom single zijn juist goed voor je is en…. hoe leuk single zijn eigenlijk kan zijn! Totdat je een (nieuwe) partner hebt natuurlijk.

Meer tijd voor jezelf en dingen die jij leuk vindt
Als je vrijgezel bent dan heb je meer tijd voor jezelf en kun je zeker dingen gaan doen die jij echt leuk vindt. Je maakt alle keuzes voor je zelf en hoef daarbij niet te denken aan een partner. Hierbij komt persoonlijke ontwikkeling ook een rol spelen. Je gaat nadenken over wat je leuk vindt om te doen, bijvoorbeeld wandel ik graag? In onze community kan je samen met gelijkgestemden je interesses delen en kan je met gelijkgestemden met dezelfde interesses wat leuks gaan doen. Hierbij doe je dus iets wat jij als single leuk vindt, dit kan je dan delen met andere singles.

Uit onderzoek is ook gebleken dat jij jezelf beter kent als je single bent. Dit komt omdat je veel meer alleen bent en geen intensief contact hebt met je partner. Dit zorgt er weer voor dat je meer kan nadenken over je eigen gedrag en gedachtes. Hierdoor ben je veel meer zelfbewust als je vrijgezel bent.

Je ontmoet makkelijker andere mensen
Als je in een relatie zit ga je vaak samen met je partner op reis of andere leuke dingen doen. Dit is natuurlijk romantisch, maar je bent dan meestal de hele tijd samen. Door juist zelf als vrijgezel activiteiten te ondernemen ontmoet je andere gelijkgestemden en ga je daarmee activiteiten ondernemen. Wanneer je vrijgezel bent is de kans op een hechtere band met vrienden groter. Je netwerk wordt verbreed met allemaal nieuwe gezichten. Wil jij je netwerk nog meer verbreden en andere gelijkgestemden leren kennen, word dan snel lid van onze community.

Je krijgt veel aandacht van andere singles
Als single krijg je natuurlijk veel meer aandacht dan als je vast in een relatie zit. De ene vindt dit leuker dan de ander, maar iedereen vindt het wel is fijn om aandacht te krijgen van een man of vrouw. Ga dus zeker lekker een keer een avondje weg en geniet van de aandacht. Je bent single and ready to mingle!

Je bent gezonder en gelukkiger
Als je in een relatie zit kan de motivatie om te sporten nog wel eens minder worden. Dit komt niet alleen omdat je je comfortabeler voelt in je relatie, maar daarnaast ook omdat je denkt dat je je meer voor niemand meer hoeft uit te sloven. Als single heb je ook vaak simpelweg meer tijd om te sporten.

Daarnaast blijkt het dat singles meer psychologische ontwikkelingen door maken dan iemand die in een relatie zit. Ze waarderen hun werk meer en hebben een betere band met hun ouders en vrienden. Dit kan zorgen voor het gevoel van geluk! ”Singles zijn meer carrièregericht en staan meer open voor nieuwe ervaringen zowel op het gebied van werk evenals in hun privéleven.”

Ben jij ready voor een nieuwe liefde of vriendschap en vind jij het leuk om activiteiten te ondernemen die JIJ leuk vindt? Word dan snel lid van onze community, waarin je gelijkgestemden kan vinden met dezelfde interesses! En onthoud altijd dat de liefde van je leven je altijd zelf bent.

Bronnen